Cara Nak Buat Kek Batik Guna Buttercu

Kemudian apabila butter separa cair. Cairkan butter dalam periuk.


1

2 packs 540g-600g marie biscuits 200g butter unsalted salted ½ cup 153g sweetened condensed milk ½ cup 50g cocoa powder 1 cup 120g milo powder ½ cup 118 ml hot water ½ teaspoon salt if using unsalted butter 1 egg.

. Anda perlu cairkan buttercup terlebih dahulu sama ada dalam periuk atau kuali yang panas. Kedua - duanya pun sedap. Cara Buat Kek Batik Coklat Melting Biskut Lembut Macam Kek.

Nyum nyum nyum Api masih lagi perlahan. Kalau letak lama dia akan cair sebab pakai whipping cream bahan cream cheese dan butter seeloknya dikeluarkan at least 20 minit sebelum. Masukkn milo serbuk koko ke dalam periuk.

Antara bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek yang popular ini. Terpulang untuk korang semua. Ulang langkah yang sama sehingga adunan habis.

Ada 2 versi yang buat tak letak telur tapi dalam bahan kek batik ada nestum. Serbuk koko van houten 1 sudu 5. IKLAN 2Begini hasil butter yang telah dicairkan.

Tuangkan susu pekat manis sedikit demi sedikit hingga habis. CARA BUAT KEK BATIK MILO YANG SENANG 4 BAHAN JEBAHAN-BAHANBiskut Marie 12 bungkus 150 gram lebih kurang 35 keping biskutButter 200 gramSusu pekat 1 ca. Selang seling dgn air.

Kacau dengan api yang perlahan sahaja sampai semua bahan ni larut. Cairkan buttercup dan masukkan susu pekat. Jika anda ingin buat tanpa telur juga boleh.

Ada juga yang tak letak nestum. Sementara tu pecahkan biskut marrie. Tekan kuat sikit supaya adunan kek batik menjadi padat dan kemas.

1 cawan susu pekat 2 cawan serbuk Milo Beli bahan-bahan Cara nak buat Resepi Kek Batik Milo Patahkan biskut marie ke dalam mangkuk besar. Masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecil. Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit.

Dah siap tekan boleh tambah toping kesukaan anda jika mahuNak letak nutella oreo atau cream cheese terpulang ya. Cara Penyediaan Kek Batik Langkah 1 Cairkan butter marjerin di dalam kuali. Masak guna api perlahan.

STEP 3 Dah cair masukkan 1 tin susu pekat dan kacau sebati. Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti. 1 sudu kecil ekstrakesen vanilla 1 sudu besar butter English - Ingredients for kek batik.

Cairkan buttercup dan masukkan susu pekat. Jangan guna api besar. CARA PENYEDIAAN KEK BATIK ORIGINAL.

Matikan api masukkan milo serbuk koko dan telur. Kacau tanpa henti sampai sekata. Kemudian terus masukkan susu pekat.

STEP 5 Masukkan telor. Panaskan kuali dan masukkan butter pada suhu bilik untuk dicairkan Gunakan api kecil sahajaBila dah cair baru masukkan serbuk milo bersama susu pekat manis adunan telur bersama esen tadi. Campurkan dengan air bagi mendapatkan kek batik yang lembut dan senang dipotong.

Sendukkan adunan miloratakan sambil tekan sedikit. Butter ada 3 pilihan. Kemaskan adunan di segenap ruang loyang.

Seterusnya masukkan milo serbuk koko dan air. Matikan api masukkan milo serbuk koko dan telur. Anda perlu cairkan buttercup terlebih dahulu sama ada dalam periuk atau kuali yang panas.

Kemudian masukkan susu sedikit. Bila dah cair masak susu pekat. 150g buttercup marjerin 200g lurpak anchor scs golden churn kalau nak campur nisbah 11 contoh buttercup 100g dan pure butter 100g.

Masukkan pula Milo dan serbuk koko. Cairkan buttercup dan masukkan susu pekat dan juga milo. Cara Buat 1-Masukkan butter dan cairkan butter Nak cair semua boleh nak cair separuh terus masuk bahan lain pun boleh.

Letak nestum ni pun rasa sedap juga. Masukkan serbuk koko dan kacau lagi. Panaskan kualidengan api sederhana.

Ada juga guna cheese atau marjerin seperti Planta dan dimasak dalam kuali saja. Bahan untuk kek batik. Akhirnya tuangkan biskut marie ke dalam periuk.

⅓ Cawan susu pekat manis. Barulah potongan cantik dan kemas. Gaul sebati guna senduk kayu dan gaul lagi sehingga adunan mula pekat barulah masukkan biskut pilihan tadiGaul rata dan tutup api.

STEP 6 Patahkan biskut Marrie dan gaul rata. Panaskan kualidengan api sederhana. Tip Nak Buat Kek Batik.

Cairkan terlebih dahulu buttercup dalam kuali senang nak kaup balik. Bila adunan sudah likat dan keluar buih maknanya adunan sudah masak. 1 paket biskut marie munchys patah2kan kecil2.

Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit. Pisau yang nak guna untuk potong kek batik hendaklah dicelup air panas atau lap dengan tisu setiap kali nak potong. Pastikan tiada milo berketul-ketul.

STEP 4 Masukkan milo dan gaul lagi. Kemudian apabila butter separa cair. Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti.

Ulang langkah sehingga adunan milo habis. CARA-CARA MEMBUAT KEK BATIK SIMPLE DAN SEDAP STEP 1 Panaskan kuali STEP 2 Masukkan buttercup. Susu pekat fn 2 sudu subjektif ye kalau korang kuat manis masukkan la lebih so far pakai 2 sudu ni okay okay je tak manis sangat.

200g milo paket kecil 3. 2-Selepas itu masukkan milo. Kalau sudah sebati pasang api balik.

Kacau cepat-cepat supaya tak berketul. Whipping cream pastikan putar dalam keadaan sejuk. Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave.

Memang buat kek batik tak letak telur. Kacau sampai sebati terutamanya telur. Kemudian kacau semuanya sehingga sebati.

Cairkan mentega di dalam periuk sebelum memasukkan susu pekat dan gaul sebati. Masukkan gula kastor dan kacau rata. Seterusnya masukkan milo serbuk koko dan air.

Saya terus je masuk susu pekat ni sebelum butter habis cair. Lambat sangat eh nak nunggukiki Masak guna api perlahan. Gambar di bawah antara kek batik yang sis buat ya walaupun resepi sama cuma yang ada kelainan letak nestum.

Resepi kek batik. Bila butter dah separa cair tutup api. Gaul sehingga Milo tidak berketul-ketul.

Masukkan biskut marrie yang dipecahkan dan gaul dengan bahan yang dicairkan tadi tu. Tapi jangan hancurkan tau. Langkah 2 Susun biskut cream cracker.

1 buku buttercup 1 paket biskut jejari 1 sudu esen vanila sebagai pilihan CARA PENYEDIAAN KEK BATIK VERSI BISKUT JEJARI. Ada juga guna cheese atau marjerin seperti Planta dan dimasak dalam kuali saja. Gaul sebati degan api yang sederhana.

Masukkan Milo serbuk koko dan telur. Gunakan lebihan plastik tu untuk menekan adunan. 2 min read.

Bukan letak dalam tempoh masa yang lama di luar peti sejuk. Whipping cream hanya bertahan around 1- 2 jam pada suhu blik. Masukkan serbuk Milo and gaul semula.


Resepi Kek Batik For Android Apk Download


Pin On O Cookies


Pin On Kek Batik


Femes Media Resepi Kek Batik Bahan 1 Ketul Buttercup Facebook

Post a Comment

0 Comments

Ad Code